Hengitystieinfektioklinikka
Yksikössä toimii Hengitystieinfektioklinikka. Kaikki hengitystieinfektiopotilaat ohjataan kyseiselle klinikalle. Ajanvaraus tapahtuu Asiakaspalvelukeskuksesta numerosta 010 414 00 tai verkkoajanvarauksen kautta.

Klinikalla on COVID19- testausmahdollisuus. Testaukset tehdään aina vain lääkärin lähetteellä ja oireettomia ei testata.

Hengitystieinfektioon sairastuneet eivät muuten voi asioida lääkäreiden vastaanotoilla lääkärikeskuksessa. Vastaanotot muiden lääkäreiden kanssa voidaan hoitaa mm. puhelinvastaanoton kautta, mikäli hoito ei vaadi fyysistä tutkimuista.

Saapuminen:
Joukahaisenkatu 6, 1. kerroksen katutasossa Aschanin kahvilaa vastapäätä olevat huoneet 160-169 (aiempi LastenNEOn tila). Tämä tila on käytössä vain HTI-potilaille.

Tullessa Joukahaisenkadun puolelta/autotallista: hissillä tai liukuhihnalla tullessa suuresta vastaanottoaulasta vasemmalle liukuovista läpi ja suoraan eteenpäin, HTI-tila on käytävän päässä vasemmalla.

Tullessa Tykistökadun puolelta lasiovista: käytävää oikealle, HTI-tila on oikealla Aschanin kahvilaa vastapäätä. Opasteet myös käytävillä olevissa tv-ruuduissa. 

Ilmoittautuminen:
Ei ilmoittautumista "suuressa" vastaanottoaulassa, vaan joko puhelimella OmaMehiläisen kautta tai sitten HTI-vastaanottoaulassa itseilmolla. Ota kela-/ajo-/henkilökortti jo valmiiksi käteesi ennen taloon tuloa --> helppo ilmoittautua.
Jos Itseilmoittautumisautomaatti ei toimi tai ei hyväksy ilmoittautumistasi, jää odottamaan klinikan aulaan.

Suojautuminen:
Suojaudu tullessa omalla nenäliinalla (kasvojen eteen yskiessä / aivastaessa) ja mielellään omat hanskat kädessä. Hoitaja/lääkäri antaa tarvittavat suojavarusteet paikalle saapuessa. Vältä tarpeetonta lähikontaktia muiden asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa.

Maksaminen:
Asiakkalle lähetetään käynnistä lasku ilman laskutuslisää. Asiakkaan ei tarvitse asioida kassalla.