Psykiatrian erikoislääkäri Teemu Kärnä on nimitetty Mehiläisen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoasioiden johtavaksi asiantuntijaksi. Konsernilaajuinen konsultatiivinen rooli tukee Mehiläisen yhdenvertaisuus ja tasa-arvotyön kehittämistä muun muassa yhdenvertaisuuskyselyn ja koulutustarjonnan parissa. Kärnä siirtyi Mehiläiseen Psykiatrikonsultaatiot Hilla Oy:n liiketoimintakaupan myötä. Kärnä on toinen Hillan perustajajäsenistä.

Yhdenvertaisuus, tasa-arvoisuus ja monimuotoisuus ovat koko Mehiläinen-konsernissa tärkeitä arvoja. Ne tarkoittavat syrjimättömyyttä, jokaisen yksilön huomioimista ja yksilöllistä kohtaamista sekä yhteistä työskentelyä Mehiläisen arvojen mukaisesti. Mehiläisen yrityskulttuurissa jokainen voi edetä urallaan taustastaan riippumatta tasa-arvoisten mahdollisuuksien ympäristössä.

- Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat jokapäiväisen arkemme lähtökohta. Haluamme olla työpaikka, jossa jokaisella on hyvä olla ja yhdenvertaisuustyö on tärkeä osa tämän toteutumista. Tavoitteemme on, että jokainen Mehiläisen työntekijä ja asiakas kokee tulevansa hyväksytyksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on, sanoo Mehiläisen yhteiskuntasuhde- ja yritysvastuujohtaja Marina Lampinen.

- Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyön ympärillä merkitys lisääntyy jatkuvasti ja Teemun rooli johtavana asiantuntijana on hieno askel Mehiläiselle. Teemun vahva tausta auttaa viemään merkityksellistä osaamista eteenpäin koko konsernin tasolla. On hienoa, että olemme saaneet joukkoomme yhden Suomen parhaista asiantuntijoista, hän iloitsee.

Kärnä tehnyt pitkän työuran vähemmistöjen mielenterveyspalveluissa. Viimeiset lähemmäs viisitoista vuotta hän on toiminut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen parissa sukupuolen moninaisuuden kansallisena asiantuntijana HUSissa ja TAYSissa. Kärnä toimii myös Suomen Psykiatriyhdistyksen eettisen neuvoston puheenjohtajana.

- Osalle ihmisistä etenkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuustyö tuo mieleen kesäkuiset värikkäät Pride-kulkueet. Yhdenvertaisuustyö on kuitenkin huomattavasti marsseja laajempi kokonaisuus ja se kattaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen erityiskysymysten lisäksi oikeastaan kaikki ne ihmisten henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyvät haasteet, jotka estävät heitä hyödyntämästä täyttä potentiaaliaan yhteiskunnassa, Teemu Kärnä toteaa.

- Näitä haasteita on monenlaisia, ja joskus niiden havaitseminen etenkin enemmistöasemasta käsin, vaatii toisen ihmisen asemaan asettumisen taitoa ja halua, empatiaa. Panostamme Mehiläisessä aidosti siihen, että asiakkaamme kokevat, että voivat tulla meille avoimesti omana itsenään ilman riskiä ymmärtämättömyydestä tai epäasiallisesta kohtelusta. Meillä on elämä tehtävänä, sen kaikessa moninaisuudessaan, hän päättää.

piilota sivukartasta
Off