Asiantuntijat-osion otsikko
Asiantuntijat
Lisää aiheesta -otsikko
Lisää aiheesta
Luo schema UKK-osiosta
On
Näytä asiantuntijat
On
Näytä kaikki kategorian UKK-kysymykset
On
Näytä lisää aiheesta
On
Näytä lisää aiheesta kategorian perusteella
On
Näytä toimipisteet
On
Näytä UKK-osio
On
Osaamisalue (oaid)
Tiivistelmä
  • OMT-fysioterapeutti tutkii, hoitaa ja ehkäisee nivelissä, lihaksissa, hermoissa ja tukirangassa esiintyviä häiriöitä ja kipuja. 
  • OMT-fysioterapiasta löytyy apu sekä akuutteihin että pitkäkestoisiin, jatkuviin ja hankaliinkin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. 
  • Jos kärsit tuki- ja liikuntaelinongelmista, voit tulla suoraan OMT-fysioterapeutin vastaanotolle, myös ilman lähetettä. Varaa aika OMT-fysioterapiaan tästä.
Toimipisteet-osion otsikko
Toimipisteet
UKK-osion otsikko
Usein kysyttyä OMT-fysioterapiasta
Sisältö
Body

Ortopedinen manuaalinen terapia eli OMT-fysioterapia on kattavaa hoitoa.

  • Kehoa tarkastellaan laaja-alaisesti, huomio ei ole vain yksittäisessä oireessa. Esimerkiksi kipu voi heijastella kehon eri osiin ja tuntua aivan eri paikassa, kuin missä ongelma varsinaisesti sijaitsee.
  • Psykososiaaliset ja ympäristötekijät huomioidaan OMT-fysioterapeuttisessa tutkimuksessa ja hoidossa. Hoidon kannalta on tärkeää ymmärtää ongelman vaikutus arkeesi – pelkäätkö esimerkiksi liikkumista, jäätkö pois sosiaalisista tilanteista tai onko elämässäsi jokin kuormitusta ylläpitävä tekijä.
  • OMT-fysioterapiassa hoidetaan oireen syytä. Kliinisen tutkimisen ja johtopäätösten avulla päästään ongelman alkulähteelle ja voidaan keskittyä sen hoitamiseen.  
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
OMT-fysioterapia – oireen kokonaisvaltaista hoitoa
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Mitä on OMT-fysioterapia?
Body

OMT-fysioterapia sopii kaikille, joilla on tuki- ja liikuntaelimiin liittyviä kiputiloja tai toimintahäiriöitä. 

  • Krooninen kipu. OMT-fysioterapia on erityisen hyvä hoitomuoto silloin, kun sinulla on pitkään jatkuneita tai toistuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. OMT-fysioterapiasta löytyy usein apu tilanteisiin, joihin lääketieteellinen hoito, kuvantamiset, lääkkeet ja liikeharjoittelu eivät ole tuoneet ratkaisua.
  • Akuutti kipu. OMT-fysioterapiasta on apua myös, kun sinulla on tuore niveleen, lihakseen, hermoon tai tukirankaan liittyvä kiputila tai toimintahäiriö. Moni äkillinenkin tuki- ja liikuntaelinvaiva on hoidettavissa fysioterapeuttisin menetelmin.
  • Asiantuntevaa apua ja neuvontaa. Hoidon saamisen lisäksi voit tulla vastaanotolle ihan vain selvittämään esimerkiksi niskassa ja hartioissa, lantionseudulla, selässä tai rintarangassa tuntuvaa kipua tai toistuvaa päänsärkyä.  
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Kenelle OMT-fysioterapia sopii?
Otsikkotaso
h2
Body

OMT-fysioterapialla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja:

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Näissä tilanteissa OMT-fysioterapia auttaa
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Mihin OMT-fysioterapia auttaa?
Body

OMT-fysioterapia on kokonaisvaltaista terapiaa, jossa keskitytään ongelman perussyyn tutkimiseen ja hoitamiseen.

Näin OMT-fysioterapia etenee:

  1. Alkuhaastattelu ja oireiden tutkiminen. Fysioterapeutti keskustelee kanssasi ja kartoittaa ongelmaa ylläpitäviä kuormitustekijöitä sekä vaivasi vaikutusta arkielämääsi. Fysioterapeuttisessa tutkimisessa arvioidaan koko kehon toimintakykyä, ei vain yksittäistä oiretta.
  2. Johtopäätökset, hoito- ja kuntoutumissuunnitelma. Perusteellisen tutkimisen pohjalta fysioterapeutti tekee johtopäätökset ja laatii yksilöllisen hoito- ja kuntoutumissuunnitelman, jossa huomioidaan elämäntilanteesi ja mahdolliset rajoitukset.
  3. Manuaalinen terapia, harjoitteet ja muu hoito. OMT-fysioterapian hoitomuotoina käytetään tarpeen mukaan manuaalisia käsittelyitä lihaksiin ja niveliin, fysioterapeuttisia menetelmiä hermoperäisiin oireisiin sekä harjoitteita, jotka vaikuttavat oireiluun ja toimintakyvyn ongelmiin.
  4. Omahoito. Vastaanottokäyntien välissä tekemäsi harjoitteet ovat onnistuneen hoidon ja kuntoutumisen keskiössä. Saat fysioterapeutiltasi selkeät harjoittelu- ja hoito-ohjeet mukaasi. Joskus fysioterapeutti voi suositella myös lepoa ja harjoittelun vähentämistä.
  5. Tulosten seuranta. OMT-fysioterapeutti seuraa hoidon ja kuntoutumisen onnistumista ja muokkaa hoitosuunnitelmaa tarvittaessa. Hoidon päätyttyä sinulla on työvälineitä, joilla pidät vaivan kurissa jatkossakin ja ehkäiset uusien syntyä. 
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
OMT-fysioterapia – yksilöllistä ja perusteellista hoitoa
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Näin OMT-fysioterapia etenee
Body

Kaikki OMT-fysioterapeuttimme ovat suorittaneet OMT-fysioterapian kattavan erikoiskoulutuksen, jossa he ovat perehtyneet syvällisesti erilaisiin tutkimus- ja hoitomenetelmiin sekä kehon eri osien toimintaan. Heillä on myös pitkä kokemus erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisessa ja hoidossa.  

OMT-fysioterapeuttimme tekevät tiivistä yhteistyötä Mehiläisen kaikkien asiantuntijoiden kanssa. Mikäli hoitosi vaatii, fysioterapeutti ohjaa sinut lääkäriin tai muulle ammattilaiselle.  

Voit tutustua OMT-fysioterapeuttiemme osaamiseen verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksissa.

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
Off
Otsikko
Koulutus, kokemus ja yhteistyö kokonaisvaltaisen hoidon takana
Otsikkotaso
h2
Body

Lääkärin lähetteellä voit saada maksusitoumuksen OMT-fysioterapiaan. Jos olet vakuutus- tai työterveysasiakas, tarkistathan lähetteen tarpeen työterveydestäsi tai vakuutusyhtiöstäsi.

Olet tervetullut vastaanotolle myös itsemaksavana, ilman lähetettä. Tutustu hinnastoomme ja joustaviin maksutapoihimme, jotka mahdollistavat hoidon kaikissa tilanteissa.

Jutussa asiantuntijana OMT-fysioterapeuttimme Mika Ulaska.  

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
OMT-fysioterapia – hinta ei ole este
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Hinnasto ja maksutavat
Sivukohtainen UKK
Kysymys
Mitä on OMT-fysioterapia?
Vastaus

OMT-fysioterapia eli ortopedinen manuaalinen terapia tutkii, hoitaa ja ehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja, kuten esimerkiksi alaselän, niska-hartiaseudun, rintarangan sekä ylä- ja alaraajanivelten kiputiloja ja toimintahäiriöitä.

OMT-fysioterapia perustuu tarkkaan tutkimiseen ja ongelmien hoitamiseen. 

Kysymys
Miten OMT-fysioterapia eroaa tavallisesta fysioterapiasta?
Vastaus

OMT-fysioterapia on fysioterapian erikoisala. OMT-fysioterapeutti suorittaa fysioterapeutin tutkinnon lisäksi laajan OMT-fysioterapian erikoistumiskoulutuksen.

Fysioterapeutti OMT on perehtynyt syvällisesti tuki- ja liikuntaelinvaivojen aiheuttamien oireiden ja toimintakykyongelmien tutkimiseen ja hoitoon.  

Kysymys
OMT-terapian hoitomuodot?
Vastaus

OMT-terapian hoitomuotoja ovat manuaaliset menetelmät raajojen ja rangan niveliin, pehmytkudoskäsittelyt lihaksiin sekä fysioterapeuttiset menetelmät hermoperäisiin oireisiin. Lisäksi hoitoon voi kuulua harjoitteita ja omahoidon ohjausta.

Kysymys
Mihin OMT-fysioterapia auttaa?
Vastaus

OMT-fysioterapialla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Sellaisia ovat muun muassa niska- ja hartiakipu, päänsärky, huimaus sekä yläraajanivelten ongelmat esimerkiksi olkapäässä, kyynärpäässä, ranteessa ja sormissa.

OMT-fysioterapialla hoidetaan myös alaselkäkipua, rintarangan kiputiloja, lantion alueen kipuja, alaraajanivelten ongelmia esimerkiksi lonkassa, polvessa ja nilkassa sekä hermoperäisiä oireita.

Kysymys
OMT-fysioterapeutti vai lääkäri?
Vastaus

Kun kärsit erilaisista tuki- ja liikuntaelinvaivoista, etkä tiedä, mistä ne johtuvat, voit hyvin tulla OMT-fysioterapeutin vastaanotolle selvittelemään ongelman syytä. Jos vaivasi vaatii lääkärin hoitoa, fysioterapeuttimme ohjaa sinut lääkärimme vastaanotolle.

OMT-fysioterapiasta voi löytyä apu myös pitkään jatkuneisiin nivelten, lihasten tai tukirangan ongelmiin, joihin lääketieteelliset keinot tai kuvantamiset eivät ole antaneet ratkaisua. Tällaisissa tilanteissa lääkäri saattaa suositella sinulle OMT-fysioterapiaa.

Jos sinulle on sattunut jokin selkeä kipuja tai toimintahäiriöitä aiheuttava vamma, on syytä kääntyä ensin lääkärin puoleen.  

Kysymys
OMT-fysioterapia – kokemuksia hyvistä OMT-fysioterapeuteista?
Vastaus

Kaikki Fysios Mehiläisen OMT-fysioterapeutit ovat suorittaneet fysioterapeutin tutkinnon lisäksi OMT-fysioterapian laajan erikoiskoulutuksen. Heillä on myös kattava kokemus erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimisesta ja hoidosta.

Asiakastyytyväisyytemme on korkealla tasolla, ja moni on saanut vaivansa tehokkaasti hoidettua OMT-fysioterapialla.

Voit tutustua OMT-fysioterapeuttiemme osaamiseen verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksissa.

Meta title
OMT-fysioterapia – oireidesi juurisyyn hoito
Meta description

OMT-fysioterapiassa hoidetaan nivelten, lihasten ja tukirangan ongelmien juurisyytä, ei pelkkiä oireita. Lue, voisiko OMT-fysioterapia olla apu vaivaasi.

Hinnasto-osion otsikko
Hinnasto ja maksaminen
Näytä hinnasto
On
Palvelut-osion otsikko
Palvelut
Palvelukuvaukset
Palvelu
OMT-fysioterapeutin vastaanotto
Kuvaus

Onko sinulla esimerkiksi selkäongelmia, niska-hartiakipua tai vaivoja rinta- tai lannerangassa? OMT-fysioterapeutti tekee tarkat johtopäätökset ongelmistasi ja oireistasi ja laatii niiden pohjalta yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen hoito- ja kuntoutumissuunnitelman.

Piilota sivukartasta
Off
Piilota haussa
Off
Näytä palvelut-osio sisällysluettelossa
Off
Tiivistelmän otsikko
OMT-fysioterapia tiiviisti
Hero 3.0
Background color
Green
Description
OMT-fysioterapia eli ortopedinen manuaalinen terapia keskittyy nivelten, lihasten, hermojen ja tukirangan ongelmien kokonaisvaltaiseen hoitoon. OMT-fysioterapeutti tutkii tilanteesi perusteellisesti ja hoitaa aina oireen syytä, ei pelkkää oiretta.
Image horizontal shift
0.00%
Image vertical shift
0.00%
Show breadcrumbs
On
Show title
On
Text color
White
Use hero 3.0
On
With Image
On
Use mask
On
Show accessibility overlay
Off
Hero buttons
CTA button variant
Valkoinen
Main image
OMT-fysioterapia Mehiläinen
Näytä ajanvarauswidget
On
Suodata toimipisteet kaupungin mukaan
Off