Ykköskotien lähihoitaja Oona tuntee itsensä onnekkaaksi saadessaan olla osa asukkaiden tarinoita

Oona toimii lähihoitajajana mielenterveyskuntoutujien palveluasumista tarjoavassa Ykköskoti Hermanninrannassa. Hänen mehiläisuransa on pitänyt sisällään monenlaista kouluttautumista aina lähihoitajan tutkinnosta nykyisiin sairaanhoitajaopintoihin.

Oonalle työn merkityksellisyys syntyy vahvasti asukkaiden auttamisesta. Hän kokeekin itsensä hyvin onnekkaaksi saatuaan olla mukana monen ihanan asukkaan tarinassa ja nähtyään muutoksen heidän voinnissaan.

Familarin lähihoitaja Tomin työnilo syntyy lapsista ja nuorista, työkavereista ja työn joustavuudesta

Tomi työskentelee lähihoitajana ja lastenkodin ohjaajana Familar Lehtosarassa. Hän keskittyy työssään yhdessä tekemiseen lasten ja nuorten kanssa ja haluaa mahdollistaa heille positiivisia kokemuksia ja onnistumisia. Tärkeää on myös tilan antaminen tunteille.

Tomin työn paras puoli on epäilemättä arjen jakaminen lasten ja nuorten kanssa kaikkine iloineen ja suruineen. Hyvänä kakkosena tulevat työkaverit, joiden kanssa voi olla aina vapaasti oma itsensä. Työhön kuuluu myös sopivasti vapautta.

Lähihoitajan työ Mehiläisen Mainiokodeissa on ollut Kirsille nappivalinta

Lähihoitajana ikäihmisten asumispalveluja tarjoavassa Mainiokoti Siirissä toimiva Kirsi Myllyneva tiesi jo pienenä haluavansa hoitajaksi. Niinpä hän päätyi opiskelemaan lukion jälkeen terveydenhoito-oppilaitokseen. Lähihoitajan työ Mehiläisessä on osoittanut alan valinnan oikeaksi, ja Kirsi tykkää työstään edelleen.

Myötätunto ja empatia ohjaavat lähihoitaja Leroyn työtä Mainiokodeissa

Leroy toimii lähihoitajana ikäihmisten asumis- ja hoivapalveluita tarjoavassa Mainiokodeissa. Hän kertoo työnkuvansa olevan laaja: työ voi olla niin asukkaiden päivittäisissä toiminnoissa auttamista kuin elämän loppuvaiheen hoitoa. ”Parasta on, että kun tulen töihin tiedän, että teen arvokasta ja tärkeää työtä”, hän kertoo.

Lähihoitaja Mira ja sairaanhoitaja Maria nauttivat työstään Onnikodeissa

Lähihoitaja Mira Nurminen ja sairaanhoitaja Maria Levonperä työskentelevät Onnikoti Runossa, joka tarjoaa asumispalveluita nuorille kehitysvammaisille. Kaksikon työn keskiössä on toimia asukkaille arjen tukipilareina ja ohjaajina – jokaiselle heidän omien tarpeidensa mukaan. Miran mukaan tehtävänä on eräällä tavalla tehdä itsestään tarpeeton. ”He osaavat itse, kun saavat sen tarvitsemansa ohjauksen”, hän kertoo.

Ihmisläheisyys on Sarin ja Pinjan lähihoitajan työn ytimessä Ykköskodeissa

Sari ja Pinja työskentelevät lähihoitajina Mehiläisen Ykköskodeissa, joka tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Sari kuvaa työtään hyvin ihmisläheiseksi ja vapaaksikin. Siihen kuuluu hoidollista työtä, mutta olennaisinta on hänen mukaansa olla ihminen ihmiselle.

Annan lähihoitajan työssä palkitsevinta on nähdä asiakkaiden hymyt – joka päivä

Lähihoitajaopiskelija Anna toimii lähihoitajana ikääntyneiden asumispalveluita tarjoavassa Mehiläisen Mainiokoti Kristiinassa. Hän on päätynyt työhönsä alkujaan Filippiineiltä asti. Anna kertoo, että palkitsevinta hänen työssään on nähdä asiakkaiden hymyt, antaa heille parasta hoivaa ja kuulla siitä kiitokset. Tärkeää henkistä tukea työhönsä hän saa työkaveriltaan. He ovatkin Annan mukaan parasta hänen työssään.

Lähihoitaja Miskan työssä Kotipalvelu Mehiläisessä riittää vastuuta ja merkitystä

Miska Lindström toimii lähihoitajana ja vuorovastaavana Kotipalvelu Mehiläisessä Turussa. Hän vastaa työssään ikääntyneiden asiakkaidensa perushoidosta ja avustaa heitä arjen askareissa. Miska kokee työnsä erittäin vastuulliseksi ja merkitykselliseksi – eikä vähiten siksi, että hän saattaa olla ainoa ihminen, joka käy asiakkaidensa luona. Siksi hän haluaa antaa itsestään kaiken tavatessaan asiakkaitaan.

Cassandralle parasta lähihoitajan työssä Mehiläisen Onnikodeissa on nauru

Lähihoitajaopiskelija Cassandra on töissä lähihoitajana vammaisille asumispalveluita tarjoavassa Onnikodissa Sipoossa. Hän viihtyy työssään niin hyvin, että suosittelee lähihoitajan töitä ihan jokaiselle. Työn keskiössä on läsnäolo ja tukena oleminen – ja asiakkaiden auttamisen ohella myös hauskanpito heidän kanssaan. Lähihoitajan työ onkin Cassandran mielestä sekä tärkeää että kivaa.

Lähihoitaja Essi kokee työnsä merkitykselliseksi

Essi Sjövall työskentelee lähihoitajana mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikössä Ykköskoti Hirviniityssä. Essi kokee työnsä merkitykselliseksi, sillä hän saa auttaa ihmistä ja luoda heille toivoa paremmasta huomisesta sekä elämästä. Hän pääsee työssään näkemään asukkaan kehityksen kaaren ja toipumisen.

Essi kertoo, että hänen työnsä lähihoitajana on monipuolista ja kokevansa ylpeyttä, kun asukkaat kertovat kuinka tärkeä hän on heille. Työssään hän tukee asukkaita kaikissa mahdollisissa asioissa heidän arjessaan.