Asiantuntijat-osion otsikko
Asiantuntijat
Lisää aiheesta -otsikko
Lisää aiheesta
Luo schema UKK-osiosta
On
Näytä asiantuntijat
On
Näytä kaikki kategorian UKK-kysymykset
On
Näytä lisää aiheesta
On
Näytä lisää aiheesta kategorian perusteella
On
Näytä toimipisteet
On
Näytä UKK-osio
On
Osaamisalue (oaid)
Tiivistelmä
  • Naprapatia on hoitomuoto, jossa keskitytään tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. 
  • Naprapaatti tekee manipulaatio- ja mobilisaatiokäsittelyä, ohjaa harjoitusterapiaa ja auttaa muokkaamaan arkisista liikeradoista kivuttomampia.  
  • Tutkimme ja hoidamme vaivasi yksilöllisesti. Varaa aika naprapaatille tästä.
Toimipisteet-osion otsikko
Toimipisteet
UKK-osion otsikko
Usein kysyttyä naprapatiasta
Sisältö
Body

Naprapaatti osaa hoitaa ja ehkäistä monenlaisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia sekä päänsärky- ja huimausoireita. Hoitomenetelmiä on useita:

  • Manipulaatio eli nivelten naksauttaminen on kivuton, turvallinen ja tehokas tapa hoitaa akuuttia ja pitkäaikaista kipua.
  • Mobilisaatio eli raajan tai nivelten liikuttaminen ääriasentoon lisää liikkuvuutta ja lievittää kipua.
  • Painallukset, kuten hieronta ja lihaskalvojen käsittely, hoitavat hyvin lihaskireyksiä ja -jännityksiä.
  • Terapeuttinen harjoittelu vastaanottojen välillä edistää kuntoutumistasi.
  • Neuvonta ja ohjaus auttavat sinua suoriutumaan arjen askareista kivuttomammin ja kannustavat aktiiviseen elämäntapaan sinun ehdoillasi.  
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Mitä on naprapatia?
Body

Naprapatia sopii kaikille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, kiputiloja tai toimintahäiriöitä, huimausta tai päänsärkyä.

Olet tervetullut vastaanotolle omana itsenäsi ja missä elämäntilanteessa tahansa. Sovellamme hoitoa tarpeen mukaan esimerkiksi sairauden, raskauden tai ihorikon takia.

Perehdymme aina tilanteeseesi huolellisesti ja suunnittelemme hoidon yksilöllisesti, juuri sinun vaivaasi ja mahdollisuuksiisi sopivalla tavalla.  

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Kenelle naprapatia sopii?
Otsikkotaso
h2
Body

Naprapatialla voidaan hoitaa kaikenlaisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia sekä huimausta ja päänsärkyä.

Kun riesanasi on esimerkiksi tenniskyynärpää, päätetyöskentely aiheuttaa niskajumeja ja päänsärkyä, raajasi puutuvat helposti tai tiukka treeni kireyttää lihaksia, naprapatiasta voi olla hyötyä.

Esimerkiksi näissä tilanteissa naprapaatti voi auttaa: 

  • alaselän ja lannerangan ongelmat 
  • jalkojen kiputilat ja toimintahäiriöt 
  • käsien ja olkapäiden vaivat 
  • rintarangan, yläselän ja lapojen alueen ongelmat 
  • niska-hartiaseudun vaivat 
  • leukaperien kiputilat 
  • urheilu- ja rasitusvammat
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Naprapatia on ratkaisu moneen ongelmaan
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Ratkaisu moneen ongelmaan
Body

Naprapatia on yksilöllistä hoitoa, joka perustuu naprapaatin tekemään tutkimukseen vaivasi alkuperän ja syyn selvittämiseksi.

Näin naprapatia etenee:

  1. Alkuhaastattelu. Ensikäynnillä naprapaatti perehtyy tilanteeseesi haastattelemalla sinua vaivastasi ja sen aiheuttamista ongelmista arjessasi. Naprapaatti on kiinnostunut myös elämäntilanteestasi, sillä esimerkiksi stressi tai kiire voivat vaikuttaa oireisiin.
  2. Tutkimus. Huolellinen kehon tutkimus antaa naprapaatille osviittaa ongelman alkuperästä ja toimivista hoitomenetelmistä. Naprapaatti sopii kanssasi hoidon tavoitteista, hoitomenetelmistä ja sinulle sopivasta hoidon jaksotuksesta.
  3. Hoito. Vastaanotolla naprapaatti käyttää vaivaan sopivia hoitomenetelmiä. Hän voi tehdä esimerkiksi nivelmanipulaatiota ja -mobilisointia, hierontaa tai lihaskalvokäsittelyä.
  4. Terapeuttinen harjoittelu on tärkeä osa kuntoutumistasi. Saat naprapaatilta omaharjoitteluun selkeän ohjelman, joka on suunniteltu toiveidesi ja mahdollisuuksiesi mukaiseksi. Naprapaatti voi antaa myös ohjausta oikeista liikeradoista päivittäisiin askareisiisi.
  5. Seuranta. Jatkokäynneillä naprapaatti seuraa hoidon ja omaharjoittelun tuloksia ja muokkaa hoitosuunnitelmaa niiden mukaisesti. Joskus yksi hoitokerta riittää, mutta useimmiten hyvä tulos vaatii useamman käyntikerran hoitojakson. Joissain tilanteissa säännölliset käynnit naprapaatilla toimivat parhaiten.  
CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Naprapatia – hoito räätälöidään sinulle sopivaksi
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Näin naprapatia etenee
Body

Naprapaattimme ovat vankan ammattitaidon omaavia manuaalisen lääketieteen osaajia. He ovat suorittaneet terveydenhuollon ammattitutkinnon naprapatiassa ja ovat rekisteröityjä terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Mehiläisessä hoito pohjautuu aina tutkittuun tietoon. Naprapaattimme päivittävät jatkuvasti osaamistaan täydennyskoulutuksissa.

Asiantuntijamme tekevät yhteistyötä ja jakavat uusinta tietoa yli ammattirajojen. Tarvittaessa naprapaattimme ohjaavat sinut esimerkiksi lääkäriin, mikäli tarvitset kuvantamista tai lääkkeellistä hoitoa.  

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Fysios Mehiläisen naprapatia – tutkittu tieto hyvän hoidon perustana
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Tutkittu tieto hyvän hoidon perustana
Body

Hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää kaikissa tilanteissa. Tutustu hinnastoomme ja joustaviin maksutapoihimme, jotka mahdollistavat naprapaatin hoidon silloin, kun sitä tarvitset.

Naprapaatin vastaanotolle voit tulla ilman lähetettä. Jos olet työterveys- tai vakuutusasiakas, tarkistathan tilanteen työterveydestäsi tai vakuutusyhtiöstäsi.

Jutussa asiantuntijana naprapaattimme Vesa Niemelä.  

CTA-painikkeen tyyli
Vihreä
Näytä sisällysluettelossa
On
Otsikko
Naprapatia – hinta ei este hoidolle
Otsikkotaso
h2
Teksti sisällysluettelossa
Hinnasto ja maksutavat
Sivukohtainen UKK
Kysymys
Mitä on naprapatia?
Vastaus

Naprapatia on manuaalisiin terapioihin kuuluva hoitomuoto, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen ja toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hoito perustuu huolelliseen alkututkimukseen, jonka avulla oireilun alkuperä pyritään selvittämään.

Kysymys
Mihin naprapatia auttaa?
Vastaus

Naprapatiasta voi olla apua esimerkiksi näissä tilanteissa:

  • alaselän ja lannerangan ongelmat 
  • jalkojen kiputilat ja toimintahäiriöt 
  • käsien ja olkapäiden vaivat 
  • rintarangan, yläselän ja lapojen alueen ongelmat 
  • niska- hartiaseudun vaivat 
  • leukaperien kiputilat 
  • urheilu- ja rasitusvammat 
Kysymys
Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko?
Vastaus

Naprapaatti, kiropraktikko ja osteopaatti ovat manuaalisen terapian ammattilaisia ja suojattuja terveydenhuollon ammattinimikkeitä. Perustekniikat osteopatiassa, kiropraktiikassa ja naprapatiassa ovat samankaltaisia.

Kaikki terapeutit valitsevat lukuisista hoitotekniikoista itselleen sopivimmat, ja siksi yhden ammattiryhmän sisältä ei löydy kahta täysin samanlaista manuaalisen terapian ammattilaista.

Voit löytää vaivaasi avun Mehiläisen asiantuntijoiden avulla. Tutustu heidän osaamiseensa ja löydä itsellesi sopiva manuaalinen terapeutti verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksista.  

Kysymys
Mitä naprapaatti tekee?
Vastaus

Naprapaatti käyttää hoidossa monenlaisia menetelmiä: 

  • Manipulaatio eli nivelten naksauttaminen  
  • Mobilisaatio eli raajan tai nivelten liikuttaminen ääriasentoon  
  • Painallukset, kuten hieronta ja lihaskalvojen käsittely  
  • Terapeuttisen omaharjoittelun ohjaus  
  • Neuvonta  
Kysymys
Mitä on naksautushoito?
Vastaus

Manipulaatiohoidossa niveltä venytetään ääriasentoon, jonka jälkeen siihen kohdistetaan yksittäinen, nopea liike. Nivelnesteessä olevien kaasujen vapautuminen ja nopea paineenvaihtelu voivat aiheuttaa napsahtavan äänen.

Manipulaatio on turvallinen, kivuton ja tehokas hoito, joka parantaa nivelen liikkuvuutta ja lievittää kipua. Se on yksi hoitomuoto monista, eikä sen käyttö ole naprapatiassa välttämätöntä tai automaattista.

Ennen hoitoa naprapaatti käy kanssasi läpi hoidon kulkua ja hoitomenetelmiä – hän ei siis yllätä manipulaatiolla.

Jos manipulaatio mietityttää sinua, kysy asiasta lisää naprapaatiltasi.  

Kysymys
Pitääkö naprapaatin vastaanotolla olla alasti?
Vastaus

Naprapaatin vastaanotolla ei tarvitse olla alasti. On kuitenkin hyödyllistä, että naprapaattimme pääsevät tutkimaan ongelma-aluetta ja joskus se voi vaatia osittaista riisuutumista tai vaatteen helman siirtämistä. Hoitoa voidaan monesti antaa esimerkiksi ihomyötäisten trikoiden läpi.

Meille on tärkeää, että vastaanotolla olosi on mukava ja rentoutunut. Toimimme aina huomaavaisesti ja otamme toivomuksesi huomioon.  

Kysymys
Naprapatia – koulutus?
Vastaus

Naprapatia on terveydenhuollon ammattitutkinto. Naprapaatiksi voi opiskella Suomessa ammattikorkeakoulussa. Ruotsissa ja Yhdysvalloissa voi suorittaa korkeakoulutasoisen Doctor of Naprapathy, D.N. -tutkinnon.

Kysymys
Naprapaatti – kokemuksia?
Vastaus

Asiakkaillamme on eriomaisia naprapatiakokemuksia Fysios Mehiläisestä. Monet asiakkaistamme ovat käyneet pitkään samalla naprapaatilla, jotkut säännöllisesti, jotkut harvemmin tarpeen mukaan.

Voit tutustua naprapaattiemme osaamiseen ja erityistaitoihin verkkoajanvarauksen asiantuntijakuvauksissa. Myös asiakaspalvelumme 010 414 00 auttaa mielellään sopivan naprapaatin löytämisessä.  

Kysymys
Naprapaatti – hinnasto?
Vastaus

Hinnan ei tarvitse olla este naprapaatin antamalle hoidolle. Tutustu hinnastoomme ja joustaviin maksutapoihimme, jotka mahdollistavat naprapatian yllättävissäkin elämäntilanteissa.  

Meta title
Mitä naprapaatti tekee ja kenelle naprapatia sopii?
Meta description

Naprapaatti hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia sekä huimausta ja päänsärkyä. Naprapatiasta voi löytyä apu myös esimerkiksi iskiakseen ja hartiavaivoihin.

Hinnasto-osion otsikko
Hinnasto ja maksaminen
Näytä hinnasto
On
Palvelut-osion otsikko
Palvelut
Palvelukuvaukset
Palvelu
Naprapaatin vastaanotto
Kuvaus

Naprapaatti voi auttaa, kun riesanasi on esimerkiksi iskias, hartioitasi särkee, kärsit huimauksesta, selkä- ja niskakivuista tai päänsärystä tai raajasi puutuvat helposti.

Piilota sivukartasta
Off
Piilota haussa
Off
Näytä palvelut-osio sisällysluettelossa
Off
Tiivistelmän otsikko
Naprapatia tiiviisti
Hero 3.0
Background color
Green
Description
Naprapaatti tutkii, hoitaa ja ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelimistön kipuja ja toimintahäiriöitä. Jos arkeasi haittaa esimerkiksi huimaus, vihoitteleva selkä tai hankala hartiavaiva, apu voi löytyä naprapaatin vastaanotolta.
Image horizontal shift
0.00%
Image vertical shift
0.00%
Show breadcrumbs
On
Show title
On
Text color
White
Use hero 3.0
On
With Image
On
Use mask
On
Show accessibility overlay
Off
Hero buttons
CTA button variant
Valkoinen
Main image
Naprapaatti auttaa akuuteissa ja pitkittyneissä vaivoissa
Näytä ajanvarauswidget
On
Suodata toimipisteet kaupungin mukaan
Off