Palvelu ID
1830
Näytetään verkkoajanvarauksessa status
1
service_description

<p>Matalan&nbsp;kynnyksen neuvontak&auml;ynnin tarkoitus on auttaa ensiaskelten ottamisessa kohti psyykkist&auml; tukea sek&auml; auttaa muiden hoidon aloittamiseen liittyvien kynnysten yli.&nbsp;Neuvontak&auml;ynnill&auml;&nbsp;mm.&nbsp;</p>
<ul>
<li>voi&nbsp;keskustella turvallisesti omasta&nbsp;tai l&auml;heisesi&nbsp;tilanteesta&nbsp;</li>
<li>voi saada neuvoja&nbsp;mink&auml; tyyppisest&auml; avusta&nbsp;voisi&nbsp;parhaiten hy&ouml;ty&auml;&nbsp;</li>
<li>voi saada apua terapiasuuntauksen valintaan&nbsp;&nbsp;</li>
<li>voi saada j&auml;sennysapua ajankohtaiseen mielen hyvinvointiin vaikuttavaan ongelmaan&nbsp;</li>
<li>voi&nbsp;saada henkist&auml; ensiapua, kun el&auml;m&auml;ss&auml; on tapahtunut jotain mielt&auml; j&auml;rkytt&auml;v&auml;&auml;</li>
</ul>
<p>Neuvontak&auml;ynnill&auml; mielenterveyden ammattilainen kartoittaa tilannettasi ja auttaa sinua&nbsp;l&ouml;yt&auml;ma&auml;&auml;n&nbsp;sopivan hoitopolun, jota pitkin jatkaa eteenp&auml;in.&nbsp;&nbsp;</p>
<p>K&auml;ynnin kesto 45 min ja hinta 90 &euro;. Et&auml;vastaanotot ovat my&ouml;s mahdollisia.&nbsp;&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>

varausohje_asiakkaille

Neuvontakäynnillä mielenterveyden ammattilainen kartoittaa tilannettasi ja auttaa sinua löytämään sopivan hoitopolun, jota pitkin jatkaa eteenpäin. Varaa vastaanottoaika palveluun liitetylle Psykologille.

Käynnin kesto 45 min ja hinta 90 €. Etävastaanotot myös mahdollisia.

Ajanvaraukset verkkoajanvaraus mehilainen.fi, OmaMehiläinen-palvelu ja asiakaspalvelukeskus p. 010 414 00

Palveluryhmat

Apua itsemurha-ajatuksiin

Itsemurha ja itsemurhayritys ovat yleensä seurausta syvästä toivottomuuden tunteesta. Itsemurha-ajatusten takana on usein monia tekijöitä, jotka saattavat saada tuntemaan, ettei tilanteesta ole ulospääsyä. Vaikka tilanne tuntuisi toivottomalta, apua on aina mahdollista saada.

Syrjäytyminen

Syrjäytyminen tai sosiaalinen vetäytyminen tarkoittaa tilannetta, jossa henkilö jää saman ikäisille tavanomaisen elämän, kuten koulutuksen, työelämän tai sosiaalisten tapahtumien ja suhteiden ulkopuolelle. Syrjäytyminen nähdään myös yhteiskunnasta syrjään jäämisenä. Syrjäytyminen on Suomessa nuorten suurin ongelma, sillä arvion mukaan yli 60 000 nuorta on syrjäytynyt. Etenkin nuoret miehet ovat alttiimpia syrjäytymiselle.

Riippuvuudet

Riippuvuus voi kehittyä mihin tahansa toimintaan tai aineeseen, josta saa aluksi mielihyvää, mutta josta kehittyy haitallista ja pakonomaista toimintaa. Yleisimpiä riippuvuuksia ovat päihderiippuvuus, alkoholiriippuvuus tai alkoholismi, peliriippuvuus ja seksi- tai pornoriippuvuus.

Mitä on yksinäisyys?

Koetko, ettei sinulla ole sosiaalista verkostoa tai seuraa? Tunnetko olevasi yksin, vaikka ympärilläsi olisi paljon ihmisiä? Jokaisella on aika ajoin elämänsä aikana yksinäinen olo ja tuo tunne on täysin luonnollinen.

Jos yksinäisyyden kokemus vaivaa sinua eivätkä omat keinot riitä sen poistamiseen, voit keskustella yksinäisyyden kokemuksesta mielenterveyden ammattilaisen kanssa. Digiklinikan Huoli-chat tarjoaa helposti keskustelutukea.

Masennus eli depressio

Masennus eli depressio on varsin yleinen sairaus, sillä arvion mukaan masennustilasta kärsii vuoden aikana noin 5 % suomalaisista. Masentuneen ihmisen mieliala vajoaa ja hänen toiminta- ja aloitekykynsä heikentyy masennuksen vaikeusasteen mukaisesti, jolloin selviytyminen arjessa käy vaikeaksi. Kaikissa henkisen jaksamisen ongelmissa ei ole kuitenkaan kyse masennuksesta.