Fysios Mehiläinen Terveysvalmennus

Mistä palvelussa on kyse?

Fysios Mehiläinen Terveysvalmennus on 3kk tai 6kk kestoinen yksilö- tai pienryhmämuotoinen valmennus. Palvelu on suunnattu niille työntekijöille, joilla ilmenee esim. tuki- ja liikuntaelimistön haasteita, liikkumattomuutta, painonhallinnan tai palautumisen haasteita. Valmennus voidaan toteuttaa tarpeen mukaan live- tai etävalmennuksena. Valmentajana toimii Fysioterapeutti. 

 

Hyvinvointitauko

Mistä Hyvinvointitauossa on kyse?

Hyvinvointitauko sisältää neljä 30 minuutin mittaista työfysioterapeutin pitämää asiantuntijaluentoa. Valmennus sisältää vinkkejä ja tietoa työn tauotukseen ja vireyden säätelyyn, terveysliikuntaan, näönhuoltoon sekä palautumiseen. 

Hyvinvointitauon tavoitteena on:

  • Työvireyden ja työssä jaksamisen tukeminen
  • Tuki- ja liikuntaelimistön sekä sydänterveyden edistäminen
  • Työpaikan taukokulttuurin tukeminen

 

Ääniergonomia ja äänenhuolto

Mistä äänenhuolto palveluissa on kyse?

Äänenhuolto palvelumme ovat suunnattuja henkilöille, joiden ääni ei kestä, ääni väsyy työssä tai puhe tuntuu raskaalta. Äänenhuollon asiantuntijoina toimivat puheterapeutti ja työfysioterapeutti.

Työfysioterapeutin äänenkäytön luennolla saadaan tietoa äänenhuollon ja ääniergonomian vaikutuksista äänen kuormittumiseen sekä käydään läpi keinoja äänenhuoltoon. Luennolla opastetaan konkreettisesti äänen käyttöä ja ääniergonomiaa. 

Muutosturvavalmennus

Mistä muutosturvavalmennuksessa on kyse?

Muutosturvavalmennus voi olla työnhakuvalmennusta, työntekijän ammattitaidon päivittämistä, koulutusta uudenlaisiin työtehtäviin tai alanvaihtoon. Palvelu on tarkoitettu erityisesti irtisanomistilanteisiin, jolloin työnantaja on velvoitettu tarjoamaan tukea jatkotyöllistymiseen​.

Ryhti - Hoida selkääsi ja murra myytit

Mistä Ryhti - Hoida selkääsi ja murra myytit -luennossa on kyse?

Asiantuntijaluennon pitää työfysioterapeutti, joka on tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija. Luennon tarkoituksena on tarjota viimeisimpiin tutkimustietoihin perustuvaa tietoa selän kuntouttamisesta ja selkäoireiden kuten huonon ryhdin ennaltaehkäisystä. Luennolla käydään myös läpi yleisimpiä selkäkipuun liittyviä myyttejä. Selkäoireiden oikeanlaisella hoidolla ennaltaehkäistään vaivojen pitkittymistä ja pitkiä sairauspoissaoloja.

Itsensä johtaminen

Mistä itsensä johtamisen palveluissa on kyse?

Itsensä johtaminen –palvelut perustuvat tieteellisesti tutkittuun tietoon. Valitse kolmesta erikokoisesta palvelustamme (luento, työpaja, valmennusprosessi) Itsensä johtamisen palveluihin osallistujat saavat tietoa sekä konkreettisia työkaluja, joita voi hyödyntää työn arjessa.​ Palveluiden sisältö kootaan asiakkaan tarpeisiin sopivista teemoista. Valmennusprosessissa tapaamisten väliin voidaan sopia kotitehtäviä. 

Itsensä johtamisen teemoja ovat:

FMS-liikemallitestauksella tietoa kehon puolieroista

Mistä FMS-liikemallitestissä on kyse?

FMS eli Functional Movement Screen-liikemallitestillä voidaan määritellä henkilön suurimmat liikkumisen puutteet, rajoitukset ja epäsymmetriat. Perusliikemallien hallinta korostuu urheilusuorituksissa ja vapaa-ajan liikunnassa. FMS-testaukseen perehtynyt työfysioterapeutti toteuttaa testauksen ja antaa testin perusteella suosituksia harjoitteluun.

FMS-liikemallitestin tavoitteena on:

  • Tunnistaa liikerajoitteet sekä rajoitteet, heikkoudet ja puolierot koko liikeketjuissa

Työnohjaus yksilölle ja ryhmälle

Mistä työnohjauksessa on kyse?

Työnohjauksessa käsitellään työhön, työyhteisöön ja erilaisiin toimintatapoihin liittyviä kysymyksiä, kokemuksia ja tunteita yksilön omista lähtökohdista. Yksilötyönohjauksen tapaamiset voidaan hoitaa henkilökohtaisesti tai ryhmässä. Tapaamiset ohjaa koulutettu työnohjaaja.

Työohjauksen tavoitteena on:

  • avata uusia näkökulmia työhön ​

  • tukea ammatillista kehittymistä ​

  • auttaa jaksamaan ja onnistumaan työssä​

Tule kuntoon -ryhmävalmennukset

Mistä Tule kuntoon -ryhmissä on kyse?

Tule kuntoon -ryhmävalmennusten tarkoituksena on lisätä ryhmäläisten tietoisuutta tuki- ja liikuntaelimistön oireista ja niiden hoidosta. Ryhmätapaamisilla käydään läpi teoriaa ja käytännön harjoitteita. Valitse oireisiin sopiva ryhmä neljästä ryhmävalmennuksestamme: Selkä kuntoon, Olkapää kuntoon, Kyynärpää kuntoon, Niska-hartiaseutu kuntoon. Valmennuksessa ryhmäläiset saavat motivointia ja tukea ohjaajalta sekä vertaistukea muilta ryhmäläisiltä.