Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, tarjoaa Mielen ensikäynti konkreettisia askeleita tilanteen selvittämiseksi.
Löydät alta muun muassa psykoterapiaa tarjoavat eri toimipisteemme Rovaniemellä. Katso vapaat ajat ja varaa oma aikasi psykoterapiaan Rovaniemellä.
Psykoterapiakeskuksemme Rovaniemellä ja niissä toimivat kokeneet mielenterveyden asiantuntijat tarjoavat apua erilaisiin mielenterveyden ja mielen hyvinvoinnin ongelmiin ja kriiseihin liittyen:
- Aggressiivisuus ja väkivalta
- Ahdistus ja ahdistuneisuushäiriö
- Apua itsemurha-ajatuksiin
- Ero ja tunteet
- Itsetunto-ongelmat
- Kehon ja mielen hyvinvoinnista huolehtiminen
- Masennus on yleinen vaiva
- Mielenterveyden häiriöt
- Mielen hyvinvoinnin palvelut työterveysasiakkaille
- Näin toimit kriisitilanteessa
- Paniikkihäiriö
- Pitkäaikainen väsymys
- Unettomuus
- Riippuvuudet
- Stressi ja sen hoito
- Syrjäytyminen
- Yksinäisyys
Psykiatrit palvelevat sinua Rovaniemellä. Mehiläinen tarjoaa psykiatrian erikoislääkärin palveluita yksityisille asiakkaille ja yrityksille. Psykiatrin tutkimuksiin sisältyy:
- yksilöllisesti räätälöiden psykososiaalisen hoidon tarpeen arvio
- mahdollisen lääkehoidon suunnittelu ja seuranta
- työ- ja toimintakyvyn arvio
Katso psykiatrian asiantuntijamme Rovaniemellä
Näin valmistaudut ensimmäiselle psykiatrikäynnille
Ensimmäiselle psykiatrikäynnille on hyödyllistä, jos pystyt tuomaan mukanasi mahdollisia aiempia sairaskertomusmerkintöjä, lausuntoja tai reseptejä. Psykiatrinen tutkimusjakso koostuu tyypillisesti muutamasta käynnistä.
Mehiläisessä ei määrätä PKV-lääkkeitä. Mehiläisen toimipisteissä ei myöskään säilytetä mitään lääkkeitä.
Mehiläisen psykiatrit ovat kokeneita asiantuntijoita. Kunkin psykiatrin omassa esittelyssä on lisäksi mainittu hänen erityisosaamisalueensa. Joskus tutkimusjaksoon on hyödyllistä yhdistää myös muiden ammattilaisten, kuten esimerkiksi neuropsykologin arviokäyntejä.
Voit varata ajan Mehiläisen Rovaniemen mielenterveyden asiantuntijoille ja psykoterapiakeskukseen Mehiläisen ajanvarauspalvelusta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 414 00. Puhelinpalvelumme on auki joka päivä vuorokauden ympäri.
Tutustu myös asiantuntijoihimme:
Jos et ole varma millainen apu sopisi parhaiten tai et tiedä kenen ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, tarjoaa Mielen ensikäynti konkreettiset askeleet tilanteen selvittämiseksi.
Psykoterapia on hoitomuoto, jolla hoidetaan psyykkisestä kuormituksesta johtuvia mielenterveysoireita. Se on keskeinen menetelmä elämän kriisitilanteiden ja mielen hyvinvointiin liittyvien haasteiden hoitamisessa.
Yksilöpsykoterapiassa asiakas ja psykoterapeutti tutkivat ja havainnoivat yhteistyössä asiakkaan kokemuksia, alkaen siitä millaisessa tilanteessa asiakas psykoterapiaan hakeutuu.
Pariterapia on psykoterapian muoto, jossa hoidetaan parisuhdetta. Pariterapiassa voi muun muassa käsitellä suhteen haasteita sekä vahvistaa vuorovaikutusta, keskinäistä tunneyhteyttä ja molempien yksilöiden hyvinvointia. Pariterapiaan voi hakeutua koska tahansa: heti uuden ihmissuhteen alussa, pitkässä suhteessa tai kriisin keskellä. Pariterapiaan voi tulla myös itsekseen suhteessa ollessa tai suhteiden välillä.
Perheterapiassa voidaan tavata sekä koko perhettä, että perheen jäseniä yksin ja erikseen erilaisissa kokoonpanoissa. Joskus tilanne voi ratketa jo muutamalla käynnillä, toisinaan tarvitaan pidempään jatkuvia käyntejä. Perheterapian oheen voidaan liittää tarvittaessa myös jonkun perheenjäsenen oma yksilöpsykoterapia.
Kelan korvaama kuntoutuspsykoterapia on psykiatrin arvioon perustuvaa psykoterapiaa, jota Kela myöntää työ- ja opiskelukyvyn ylläpitoon sekä takaisin työkykyiseksi kuntoutumiseen.
Voit saada Kelan korvaamaa kuntoutuspsykoterapiaa, jos
- olet 16–67-vuotias
- työ- tai opiskelukykyäsi uhkaa mielenterveyden häiriö, kuten masennus- tai ahdistusoireet
- psykiatri on todennut mielenterveyden häiriön ja olet saanut siihen asianmukaista hoitoa vähintään kolmen kuukauden ajan
- psykiatri arvioi, että tarvitset kuntoutuspsykoterapiaa työ- tai opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi.